Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Paçuli Yağı Nasıl Üretilir?

Paçuli, Lamiaceae ailesindeki çiçekli bir bitki türüdür. Bitki gür, çok yıllık bir bitki olarak büyür, dik gövdeleri 75 santimetreye kadar ulaşır ve küçük, soluk pembe-beyaz çiçekler taşır.

Üretiliş Yöntemi: Paçuli yapraklarından su buharı distilasyonu yapılarak yağı üretilmektedir. 

Paçuli Yağının Cilt için Faydaları Nelerdir?

Cilt lekelerini temizler, nemini dengeler ve cildi onarır. Tatlı, misk ve baharatlı bir aromaya sahiptir; Doğal olarak vücut kokusunu maskelemek için kullanılabilir. Derin nemlendirme etkisine sahiptir. Aromaterapide en etkili kullanım yerlerinden biri kurumuş ve yıpranmış ciltleri onarmasıdır. Saç dökülmesinde kepeğin önlenmesinde ve saçın canlı görünüm kazanmasında etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

Stres için Faydaları Nelerdir? 

Paçuli uçucu yağının içeriğindeki paçuli alkol ve karyofilen bileşenlerinin antidepresan, gerginliği azaltıcı ve rahatlatıcı etkisi olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür. Aromaterapide sık kullanılan yağlardan paçuli uçucu yağının serotonin ve dopamin hormonların salınımını arttırdığı ve öfke, korku ve endişe gibi duyguları azalttığı görülmüştür.

Rahatlama sağlayarak uykuyu düzenler, uykusuzluk problemlerinde kullanılabilir. Paçuli uçucu yağının aromaterapideki en eski ve etkili kullanımlarından biri de afrodizyak etkisi olmasıdır.

Paçuli Yağını evinize astığınız şans ve bereket paralarının üzerine damlatarak da kullanmak mümkün. Bu şekilde evinizde bu yağın kokusuyla pozitif bir atmosfer yaratacak hem de bereketi çağırmış olacaksınız.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için [email protected] e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir Cevap Yazın

    Lavendrose sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Skip to content