Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Lavanta Sabunu Ne İşe Yarar?

Doğal lavanta sabunu, güzel kokusunun yanı sıra stres azaltıcı özelliğiyle de eşsiz denilebilecek bitkisel bir sabundur.  Rahatlatıcı özelliği sayesinde doğal lavanta sabunu, temizliğe ek olarak mental bir dinlenme de sağlamaktadır.

 Geleneksel olarak birçok bölgede kullanılmakta olan lavanta yağı, insan zihni üzerindeki olumlu etkileri ile bilinir.

Anksiyete ve depresyon gibi psikiyatrik rahatsızlıklara karşı etkili olduğunu belirten çeşitli    yapılmıştır.

Günümüzde birçok çevresel etkenle beraber artan stresi azaltmak ve rahatlamış bir zihne sahip olmak için çeşitli çözüm yolları denenmeye devam ediliyor.

Doğal lavanta sabunu gibi rahatlatıcı etkisi olan bitkisel ürünleri seçmek de bu çözüm yollarından birisidir.

Lavanta Yağı Nasıl Üretilir?

Lavanta yağı; distilasyon olarak adlandırılan bir yöntem ile çıkartılır.  Distilasyon işlemi öncesi Kuyucak Bölgesinin Lavantası, demetler halinde kazana atılır ve su ile kaynatılmaya başlanır. Bu sıcak karışımdan çıkan buhar bir boru vasıtası ile soğutulacağı tanka gelir ve ani soğuma ile yoğunlaşıp sıvı hale geçer. İşte tam bu noktada emeğimizin karşılığını almaya başlıyoruz.

Uçan yağ sudan hafif olduğu için üst kısımda birikir ve yağ çıkartılmış olur. Ortalama bir oran vermek gerekirse, 1 kg yağ elde etmek için 80-150 kg lavanta bitkisini kaynatıyoruz. Lavanta Hasadımız temmuz ayında başlıyor ve 15 gün boyunca aralıksız lavanta distilasyonu yapıyoruz. Fakat bu büyüleyici güzellikteki Mor Çiçeğin faydalarını ve sizlere gerçek bitkinin özünü ulaştıracağımızı bilmek, yorgunluğumuzu çay misali alıyor.

Dileğimiz Öncelikle Lavanta ürünlerinde ve sonrasında gülden, portakala sahip olduğumuz tüm bitkilerin özlerini herkese ulaştırabilmektir. 

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için [email protected] e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir Cevap Yazın

    Lavendrose sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Skip to content