Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Kantaron Yağı Nasıl Üretilir?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin zeytinyağında bekletilmesi ile oluşan bir yağdır. Taze kantaron bitkisinden yapılır ise rengi kırmızı (kırmızı kantaron yağı), kuru bitkiden yapılır ise rengi sarı (sarı kantaron yağı) olur. Kantaron yağında önemli olan ne tür bir yağ ile çözündüğüdür. En faydalısı zeytinyağının içinde çözünmüş olanıdır. Hatta o zeytinyağı polifenol seviyesi yüksek bir zeytinyağı ise zeytinden gelen faydaları da alacağınız çok değerli bir ürün olur. 

Sağlık için Faydaları Nelerdir? 

Antiseptik özellik gösterir. Yarada mikrop ve iltihap oluşumunu önler. Hücre yenileyici özelliği sayesinde yaranın çabuk kapanmasını sağlar. Yara ve yanık izlerini iyileştirir, yanık acısını hafifletir. Sırt ve bacak ağrılarında masaj yağı olarak kullanılabilir. Kılcal damar görünümlerini azaltır. Kas gevşetici görevi görür. Kas ağrılarına iyi gelir.

Sinirsel kaynaklı oluşan kekemelerin tedavisinde iyi neticeler verir. Kış aylarında sıklıkla yaşanılan soğuk algınlığının etkisini azaltmada yardımcı olur. Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonlarından dolayı insan vücudunda balgam söktürücü vazifesi görür. İshalin iyileşmesinde etkin bir maddedir.

Kantaron Yağının Cilt için Faydaları Nelerdir?

Cildi onarır ve iyileştirir. Sivilce izlerine tedavi eder. Güneş yanıklarını yok eder. Ciltte sakinleştirici özelliği vardır. Ciltte oluşan siyah noktaları temizler. Egzama ve sedef hastalıklarına iyi gelir. Bebeklerde oluşan pişiklerde iyileştirici etkiye sahiptir. Güneş yanıklarından dolayı oluşan acının azalmasında yardımcı olur. Saçta oluşan kepek ve dökülmelere iyi gelir ve saç derisini güçlendirir.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için [email protected] e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir Cevap Yazın

    Lavendrose sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Skip to content